INFORMATIE

In de grafische werkomgeving is een intensieve interactie tussen verschillende Adobe-programma's  waar te nemen. Voor professioneel gebruik zijn daar van oudsher Adobe Illustrator (vector) en Adobe  PhotoShop (pixel) overduidelijk de marktleiders.
Voor het maken en bewerken van illustraties is de goedkopere productlijn van CorelDraw (vector) en CorelPaint (pixel) goed te gebruiken voor privé- en semi-professionele toepassingen en beide bieden een kwalitatief hoogstaand eindresultaat.

 

DTP Desktop Publishing

Het samenstellen van drukwerk wordt in Adobe Indesign gedaan, omdat illustraties uit de andere Adobe-pakketten probleemloos zonder conversies is te realiseren. Er is ook een grote groep gebruikers die de voorkeur geven aan DTP-pakketten zoals MS-PublisherQuark Xpress of PageMaker.

 

PowerPoint

Voor presentatiewerk zijn de mogelijkheden van PowerPoint natuurlijk wijdverbreid. Inmiddels biedt ook versie 2010 weer nieuwe mogelijkheden en technieken voor een snel werkbare toepassing.

 

DTP en Designer

De samenstelling en verwerking van  PDF-documenten en PDF-formulieren alsmede de electronische gegegevensverwerking neemt een steeds dominantere positie in.

 

COBRA komt in 2012 met een serie cursussen met innovatieve oplossingen voor documentmanagement en DTP-manipulatie.